Bununla beraber gerek Çukurova üniversitesinde gerekse diğer üniversitelerimizde başlayan üniversite kayıtlarından ötürü yaşanan başörtüsü soruna dikkat çekip kayıtta yaşanan bu sorunun üniversitelerin açılması ile beraber bir daha yaşanmamasını ümit edip basın açıklamalarını sundu.
Ve son olarak 1 Eylül dünya barış günü dolayısı ile savaşsız, barış dolu bir dünya isteğini basın yolu ile tüm kamuoyu ve halkımızla paylaşmaya çalıştı.
BASINA VE KAMUOYUNA
02.09.2009
YAŞAM HAKKI KUTSALDIR, İHLALİNİ KINIYOR
GÜLER ZERE'YE ÖZGÜRLÜK DİYORUZ
Türkiye, İnsan haklarının korunmasına ve tutuklu haklarına ilişkin uluslararası tüm sözleşmeleri imzalamış olmasına rağmen bugün cezaevlerinde hükümlü hastaların istenilen şekilde haklarını alamadıkları ve Güler ZERE gibi bilimsel raporları olduğu halde tutukluluk hallerinin devam etmesi elbette manidardır.
Malatya Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından verilen hapis cezasının infazını çekmek üzere Elbistan Kapalı Hapishanesi'nde tutulduğu sırada Kanser hastalığına yakalanan Güler ZERE, gerek hastalığının geç teşhis edilmesi gerekse de teşhis edilen hastalığının tedavisinin "tedavi sırası" ve "mahkum koğuşunda yer bulunmaması" gerekçeleriyle başlatılmaması nedeniyle bugün ölümün eşiğine geldiğini ve sağlık durumunun ciddiyetini muhafaza ettiğini görmekteyiz.
Hastalığı bilimsel olarak ispatlamasına rağmen halen birileri tarafından adaletsizce ve hukuk ilkeleri ile bağdaşmayacak şekilde tutulan Güler ZERE 'ye en kısa zamanda gereken adil bir tedavi ve tahliye olduğu ortadadır. 14 yıldır cezaevinde olan bir kanser hastasının bilimsel raporlarına rağmen halen "Adli Tıp Kurumu raporu" ile ölüme terk edilmesi Türkiye adına utanç verici bir şeydir.
Bizler buradan TBMM İnsan Hakları Komisyonuna, Adalet Bakanlığına, Cumhurbaşkanına ve tüm duyarlı kurum ve kuruluşlara bu durumu seyretmemeleri gerektiğini hatırlatıyor ve bir an önce yaşam hakkı ihlali olan bu duruma el koymaya ve çözmeye davet ediyoruz, buda insan olmanın gereğidir.
Bizler eşitlikten ve adaletten yana, zülüm ve haksızlığın karşısında olduğumuzu beyan ediyor, zalimin karşısında mazlumdan yana tavrımızı burada da haykırıyor ve diyoruz ki "YAŞAM HAKKI KUTSALDIR, İHLALİNİ KINIYOR VE GÜLER ZERE'YE ÖZGÜRLÜK DİYORUZ."
İNSAN HAKLARI VE MAZLUMLAR
İÇİN DAYANIŞMA DERNEĞİ
(MAZLUMDER)
Adına
MAZLUMDER ADANA TEMSİLCİSİ
ALİ AYGÜN
02.09.2009
ÜNİVERSİTELERDE BAŞÖRTÜSÜ ZÜLMÜ KAYITLARLA BERABER BAŞLADI
Üniversitelerde kayıtlar başladı. Çukurova Üniversitesi'nde başörtülü öğrenciler önce paravanın arkasına alındı. Burada başörtüsünü çıkaranlar daha sonra kayıt için binaya girebildi.
Üniversitelerde kayıtlar yine bildik yasaklarla başladı. Milyonlarca kişiyle yarışıp üniversiteyi kazananlar, bir yandan üniversite ile tanışırken bir yandan da düne kadar dışardan seyrettikleri yasakları kendi karşılarında buluverdiler. Çukurova Üniversitesi yönetimi, başörtülü öğrencileri kayıt yapılan binaya almadı. Öğrencilerin başörtülerini çıkarmaları için binanın dışına paravan kuruldu ve başörtülüler örtülerini çıkardıktan sonra içeri kayıt için alındı.
Halen insanların kılık ve kıyafetleri ile uğraşan bu zihniyetleri kınıyor, artık özgür herkese ve herkesime açık, insanların şekilleri, kılık kıyafetleri ile değil bilim ile uğraşan üniversiteleri ve üniversite yöneticilerini görmek istiyoruz.
İnsanlık ve bilim ile alakası olmayan bu olayları kınıyor bir müddet sonra açılacak üniversitelerimizde bir daha yaşanmaması temennisi ile yasakçı üniversite ve üniversite yönetimlerini kınıyoruz.
1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ
Dün kutlanan 1 Eylül dünya barış gününün de tüm insanlığa barış, adalet ve huzur getirmesini dileriz. Savaşların, haksız saldırı ve zulümlerin son bulduğu bir dünya dileği ile.
İNSAN HAKLARI VE MAZLUMLAR
İÇİN DAYANIŞMA DERNEĞİ
(MAZLUMDER)
Adına
MAZLUMDER ADANA TEMSİLCİSİ
ALİ AYGÜN