21.04.2009
İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNÜN KISITLANMASINI KINIYORUZ
ADANA'NIN merkez Seyhan Belediyesi'nde Ak Parti'li üyeler Suna Demirci ve Sevim Tütüncü, Meclis salonuna başörtüsü ile geldiler diye CHP ve MHP'li meclis üyeleri bayanların dışarı çıkmasını istediler. CHP ve MHP'li üyeler, belediye meclisinin kamusal alan sayıldığını ve türbanla girilemeyeceğini belirterek dışarıya çıkmaya çağırdılar.
2008 Yılı Faaliyet Raporu'nun ele alındığı toplantıda faaliyet raporundan çok başörtüsü ile uğraşan CHP ve MHP'Lİ meclis üyeleri seçim öncesi oy aldıkları insanlara daha seçimin ikinci haftasında gerçek yüzlerini göstererek cevap vermiş oldular. CHP Grup Başkanvekili Kadir Karakuş, yoklama yapılmadan önce belediye meclisinin kamusal alan sayıldığını ve başörtüsüyle girilemeyeceğini söyleyerek tepki gösterdi. MHP Grup başkanvekili Zihni Aldırmaz da TBMM'deki kuralların belediye meclislerinde geçerli olduğunu belirtip, CHP grubuna destek verdi.
İnsan haklarının aleni bir şekilde, halka ve hukuka rağmen çiğnendiği ve insanların kılık kıyafetlerinden ötürü küçük ve hor görüldüğü bu zihniyetlerin çok gerilerde kalması gerekirken halen devam ettirilmesi ve bunu yapanların bir kısmının sözde açılımcı ve diğerlerinin de milliyetçi muhafazakâr olması apayrı bir şekilde değerlendirilmesi gereken noktalardır.
MAZLUMDER olarak; insan haklarına ve temel özgürlüklere her yerde saygı gösterilmesi gerektiğini, din ve vicdan özgürlüğünün kısıtlanmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu yapılanların hem insana, hem inanca hem de hukuka aykırı olduğuna inanıyoruz.
SAYGILARIMLA
İNSAN HAKLARI VE MAZLUMLAR
İÇİN DAYANIŞMA DERNEĞİ
(MAZLUMDER)
Adına
MAZLUMDER ADANA TEMSİLCİSİ
ALİ AYGÜN