KISMİ DE OLSA ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE KATKI YAPILMALIDIR !
12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası hazırlanan 1982 anayasası halen yürürlüktedir. Günümüze uymayan 1982 darbe anayasasında yapılan kısmi değişikliklere rağmen toplumun istek ve beklentilerine yeterli ölçüde cevap verememektedir. 1982 askeri darbe anayasası aslında tümden değiştirilmelidir. MAZLUMDER Trabzon Şubesi olarak, her zaman açıklamaya çalıştığımız gibi milli ve manevi değerlerimize bağlı, özgürlükçü, eşitlikçi, katılımcı, demokratik ve bağımsız bir "Sivil Anayasa" ya ülkemizin ihtiyacı vardır.
Bu gün yapılması düşünülen kısmi anayasa değişikliği bu ihtiyaçtan kaynaklanmaktadır. Sivil toplum kuruluşları ve siyasilerin görüşlerine sunulan kısmi anayasa değişiklik tasarısına yapılacak katkıların fazlalığı ve çeşitliliği tasarıyı olumlu yönde etkileyecektir.
Bu nedenle değişiklik tasarısına herkesin katkıda bulunmasını bir görev olarak görüyoruz.
MAZLUMDER Trabzon Yönetim Kurulu üyeleri olarak, kısmi de olsa anayasa değişiklik tasarısına olumlu bakıyor ve destekliyoruz. Gerçek bir "Sivil Anayasanın" da en kısa sürede gerçekleşmesini diliyoruz. Saygılarımızla. 24 Mart 2010
Mehmet ÇINAR
MAZLUMDER Trabzon Şubesi
Yön.Kur. Adına