Soyer, soruşturma talebinin Türk Metal-İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in evinde ele geçirilen belgelere dayandırdığını söyledi. Soyer, "Bu belgede yazılanları okuyunca tüylerim diken diken oldu, irkildim" dedi.
TALAT'IN EVİNE BOMBA
Soyer, belgelere göre örgütün 1998 seçimlerinde Denktaş'ın telefonlarını dinlediğini, UBP lideri Eroğlu'nun birinci parti çıkması ve 2000'de cumhurbaşkanı olması için gizli faaliyetler organize ettiğini söyledi. Soyer, daha sonra Başbakan olan Mehmet Ali Talat'ın telefonlarının da dinlendiğini belirterek 'Ve hiç kimse unutmamalıdır ki, aynı dönemde Sayın Talat'ın evinde de bomba patlamıştır. Bu belgeler karşısında susmam cinayetin ta kendisi olurdu' şeklinde konuştu.
Bu arada KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş Başbakan Soyer'den aldığı bilgiye göre Ergenekon kapsamında kendisinin mağdur sıfatıyla soruşturulacağını söyledi. Denkaş, Soyer'in 'Sen bu belgeye göre mağdursun, suçlanan Eroğlu'dur' dediğini söyledi.
Garip tesadüf!
Ergenekon soruşturması kapsamında ismi geçen 7 kişinin KKTC vatandaşlığına geçtiği ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı kaynaklarına göre Ergenekon'dan tutuklu yargılanan Mustafa Özbek, Semih T. Gülaltay, Muzaffer Tekin ile tutuksuz sanıklardan Sinan Aygün, Mecit Hazır, Pevrul Kavlak ve Süleyman Erdinç KKTC vatandaşı oldu, Aygün, Gülaltay'ın vatandaşlıkları daha sonra iptal edildi.
10.04.2009 Yenişafak