İsrailli Profesör, Gazze'ye gelişindeki temel amacın kuşatmayı yarmak ve İsrail'in Gazze'deki halka karşı gerçekleştirdiği bütün eylemlerden dolayı sorumlu olduğu mesajını vermek olduğunu dile getirdi. Profesör, Gazze halkının durumunu iyileştirmek için elinden geleni yapacağını dile getirdi.
Barış aktivisti, Gazzelileri destekleyen insanlarla birlikte buraya gelmelerinin amacının sembolik bir adım atmak olmadığını belirterek eylemlerinin Gazze ile dış dünya arasındaki irtibatı sağlamaya dönük bir kanal açma amacını taşıdığını dile getirdi.
Jeff Halper, uluslararası toplumu sorumluluğunu üslenmeye ve Gazze'deki kuşatmaya açıkça karşı çıktığını bildirmeye çağırdı.
Halper, Gazze halkına verdiği kuşatmayı kırma sözünü unutan Arap Birliği'ni eleştirdiği gibi Gazze'ye ulaşmaya çalışan barış savaşçılarına karşı kayıtsız kalan Batı Şeria'daki Filistin Özerk Yönetimi'nin tavrını da yerden yere vurdu.
Barış savaşçısı Profesör, Filistin Özerk Yönetim Başkanı Mahmud Abbas'ın kendilerini ancak gemileri limana demirledikten sonra aradığını ve hal hatırlarını sorduğunu ifade etti.