Aralarında MAZLUMDER, Özgür-Der, Medeniyet Derneği, İHH, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Fatih Akıncıları gibi birçok STK’nın olduğu Filistin Dostları Platformu, bugün Cuma namazı sonrasında Beyazıt Meydanı’nda İsrailli yerleşimcilerin tehdidi altında olan Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak için bir araya geldi.
Binlerce kişinin katıldığı eylemde ilk konuşmacı Vakit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karahasanoğlu Genelkurmay Başkanı'ndaki Ağlama Duvarı'ndaki fotoğrafını ve askeri alanda İsrail ile yapılan anlaşmaları hatırlatarak "Birileri üst düzeyde İsrail ile ilişkilerini zenginleştirseler de bizler asla bu işbirliğini onaylamayacağız ve Filistin halkının yanında yer almaya devam edeceğiz." dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Saadet Partisi İl Başkanı Erol Erdoğan, barışın ancak adaletle geleceğine dikkat çekti ve kanayan tüm coğrafyaların Müslümanların sorunu olduğunu belirtti. Erdoğan, İsrail Genelkurmay Başkanı Aşkenazi'yi ve Savunma Bakanı Ehud Barak'ı misafir ederek İsrail'in işgal politikasına karşı çıkılamayacağını söyledi.
Son olarak söz alan İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise İsrail'in Türkiye'de %1’lik bir oranla dahi tasvip edilmediğini hatırlattıktan sonra Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına sadece Kudüslü gençler, kadınlar, çocuklar değil; tüm İslam dünyasının direnmesi gerektiğini söyledi ve "Eğer Aksa'yı yıkmaya kalkışırlarsa Kudüs'te her birimiz göğsümüzü siper etmeye hazırız." dedi.
"Mescid-i Aksa Onurumuzdur!", "İsrail İle İşbirliği Suçtur!", "Siyonist Çeteyle İlişkileri Kesmek İçin Mescidi Aksa'nın Yıkılmasını mı Bekliyorsunuz?" vb. yazılı pankartların açıldığı eylemde, "İstanbul'dan Kudüs'e Direnişe Bin Selam!", "Müslüman Uyuma İlk Kıblene Sahip Çık!", "Aksa Muhafızları Yalnız Değildir!", "Kanımız Canımız Feda Olsun Aksa'ya!", "Aksa'ya Selam Direnişe Devam!", "Ahmed Yasin Yolun Yolumuz!", "Yaşasın Küresel İntifada!", "Siyonist Elçilik Kapatılsın!", "Siyonist Çeteyle İlişkiler Kesilsin!" sloganları atıldı.
MAZLUMDER İstanbul Şubesi Basın Bürosu