Basın Açıklamaları

BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI
BASIN AÇIKLAMASI

<!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]-->

               

 

                 Malatya Konteynır Kent Ziyareti

        Malatya Mazlumder Şubesi olarak ilimizde ve bölgemizde gelişen olaylar karşısında bir STK olarak faaliyet göstermekteyiz.

       Bu bağlamda Malatya’ya gelen sığınmacı göçmen sivillerle de ilgileniyoruz.Afgan ve Suriye ’ li göçmenlerle  genelde olmak üzere Malatya’da 700 aileye (4000)nüfus civarında yakından ilgilenmekteyiz. İlk Malatya’ya gelişlerinden itibaren ilgilenmekteyiz.Konut bulunması,ev eşyası,yiyecek,giyecek temini ve kısmen sağlık problemleri ile yakından ilgileniyoruz.Malatya ’lı halkımızın bu konudaki yardım ve hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu konuda resmi kurumlardan ve STK ’lar dan da yardım yapanlara teşekkürlerimizi iletiyoruz.

                Mazlumder olarak konteynır kentte kalan göçmenleri  yerinde  ziyaret etmek  amacı ile ilgili Valiliğe yazı yazıldı ve Valilik makamından alınan izin gereği konteynır kente gidildi. Konteynır kentte görevlilerin yönlendirmesi ile konteynır kentin müdürünün odasına geçildi ve müdür bey ikramda bulundu. Kısa süre içinde iki refakatçi ile konteynır kentin gezdirileceği ifade edildi. Biraz bekledik ,bekledik zaman uzadı. Yarım saat’e yakın beklendi. Sonra ziyaretin yapılamayacağı ifade edildi. Sebebi sorulduğunda Müdür Beyin ifadesi ile Vali muavini ile yaptığı görüşmede ziyaretin yapılamayacağını ifade etti.Bizde bir STK kuruluşunun gerekli izinleri alarak ziyarete geldiğini ve STK’larına böyle bir uygulamanın yapılamayacağını ifade ettik. Bu bir STK’ yi rencide etmek ve bir kuruma karşı saygısızlıktır.Acaba konteynır kentte görmemizi istemedikleri ortamlar ya da olaylarımı vardı ki izin vermediler sorusunu aklımıza getirdi.

                          Teşekkür edem  02.03.2015

                                           MALATYA MAZLUMDER ŞUBE BAKANI

                                                                Kadir YILMAZ

  <!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal Tablo"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} </style>