BARIŞIN YOLU KATLETMEKTEN DEĞİL, SADAKATLİ DİYALOGTAN GEÇER
Ülkemizde 2009’lardan bu yana devam ettirilmeye çalışılan barış süreci ve çatışmasızlık ortamı sonucu doğu ve batı bölgelerinde yaşayan insanlarımız derin bir nefes almış kan dökülmemesi, cenazelerin gelmemesi, hayatın normale dönmeye başlaması, ülkemizin refah düzeyini artıracak devlet yatırımlarının bölgede artırılması insanımızı normalleşme ve kardeşlik yolunda büyük bir heyecana sevk etmiştir.
Kurban Bayramı sırasında Kobani’de devam eden çatışmaları gerekçe göstererek HDP eş başkanı Selahattin DEMİRTAŞ’ın taraftarlarını sokağa çıkmaya davet etmesi sonucu 6,7,8 Ekim günlerinde gece gündüz güneydoğu şehirleri başta olmak üzere İstanbul, Ankara ve İzmir gibi batı illerinde de başlayan isyan kalkışmasında Diyarbakır’da kurban eti dağıtan masum gençlerin kendilerinden olmadığı, Işid’ci oldukları suçlamasıyla sığındıkları evden aşağı sokağa atılıp üzerinden arabayla geçilerek hunharca öldürülmesi dahil çatışmalar süresince 40’tan fazla vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.
3 günden fazla devam eden, 40’ın üzerinde vatandaşın acımasızca katledildiği okulların, öğrenci yurtlarının, polis merkezlerinin, hastanelerin, belediye binalarının, kaymakamlıkların, Kur’an kurslarının, belediye arabaları dahil 1000’den fazla aracın yakılıp yıkıldığı olayların sonunda barış sürecinin devamı için devlet, PKK ve HDP heyetleri arasında süreçle ilgili görüşmelerin devamına karar verilmiştir.
Her ne pahasına olursa olsun barış sürecinin devamı ve kardeşliğin tesisi için taraflar arasında görüşmeler devam ederken! Hakkari Yüksekova’dan sürece zarar veren bir komplo saldırısı haberi geldi. Sivil giyimli 3 asker personel alışveriş için çarşıya çıktıkları sırada yüzü maskeli kişiler tarafından arkadan kurşun yağmuruna tutularak katledildiler. Bu durum barıştan rahatsız olan PKK içindeki derin güçler ve uluslar arası güçlerin ne pahasına olursa olsun barış sürecine engel olma isteklerinin bir sonucudur.
MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! 6,7,8 Ekim tarihlerinde meydana gelen, barış sürecini engellemeye yönelik bir komplo saldırısı olarak değerlendirdiğimiz, insanımızın geleceğe yönelik barış ve kardeşlik umutlarını yok etmeyi hedefleyen sokağa çıkma çağrıları, yıkımlar ve katliamları şiddetle kınıyor, Hakkari Yüksekova’da arkadan pusu kurularak vahşice katledilen asker personel, Diyarbakır’da kurban eti dağıtırken hunharca katledilen gençlerimiz başta olmak üzere çatışmalarda hayatını kaybeden 40’tan fazla insanımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, barışın yolunun ayaklanma, sokağa çıkma, yakma, yıkma, katletme, şehirleri yaşanamaz hale getirmekten değil aklı selimle, insan hayatını öne alan, barış için verilen sözlere sadık kalmanın esas alındığı diyalog ortamı sonucu olacağını ilgili taraflara hatırlatıyoruz.
Ahmet TAŞ
MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı