Eylemler

AKYAZI İnanç Özgürlüğü Platformu 98.Hafta Basın Açıklaması

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu'nun düzenlemiş olduğu 98. basın açıklamasında beraberiz.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI DEVAM ETTİKÇE TEPKİLERDE DEVAM EDECEKTİR.

Türkiye de devam eden, başörtülülere yönelik ayrımcı uygulamalar Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinde de yasakçı uygulamalara örnek oluşturmaktadır.

Açık bir din özgürlüğü, kadına yönelik ayırımcılık sorunu olan başörtüsü yasağı öğrenim ve çalışma hayatında on binlerce kişinin ihlale, haksızlığa uğramasına neden olmuştur.

Hiçbir yasal engel olmamasına rağmen sürdürülen bu keyfi yasak perukla üniversiteye alınmama gibi ilginç uygulamalara dönüşmüştür.

Bu güne kadar yasağın kalkmasına yönelik bütün toplumsal talepler göz ardı edilmiştir.

Yasak tümüyle ortadan kalkana kadar MAZLUMDER ' le birlikte bütün sivil toplum kuruluşlarının haklı tepkileri devam edecektir.

Savunulan hakkın elde edilmesi, talebin güçlü ve ortak bir sese dönüşmesi ile mümkün olacaktır.

Bu sesin daha da etkin biçimde ulusal ve uluslar arası kamuoyuna taşınması hak ve özgürlüklerden yana olan herkesin sorumluluğudur.

Gelecek hafta cumartesi saat 12.30 buluşmak üzere Allah'a emanet olun.

Başörtüsüne özgürlük platformu

Adına MAZLUMDER sözcüsü

İrfan ALEMDAR