ACIMASIZ KATLİAMLAR AVRUPA’YA DA SIÇRADI
Ortadoğu’da, Suriye’de Beşar ESED’in, Irakta Işid ve farklı grupların, İsrail’de Siyonist İsrail yönetiminin, Mısırda darbeci Sisi cuntasının yüz binlerce insanın ölümüne sebep olan katliam uygulamaları Avrupa’ya da sıçradı.
Avrupa’nın ortasında sayılan Ukrayna’da Rusya yanlısı yönetimin Avrupa Birliği destekli halk ayaklanması ile devrilmesinden bu yana, Rusya yanlılarıyla Ukrayna silahlı güçleri arasında 2 yılı geride bırakan süre içinde devam eden çatışmalarda her gün sayıları yüzleri geçen insanlar katledilmeye devam ediyor.
Dünya basınında yer alan ve Birleşmiş Milletlerin de kabul ettiği rakamlara göre Ukrayna Rusya sınırındaki çatışmalarda bugüne kadar 6 binden fazla insan hayatını kaybetti, binlerce insan da yaralandı. Milyonlarca insan yaşadıkları bölgeleri terk etmek zorunda kaldı. Bazı Avrupa kaynaklarına göre ölü sayısının 50 binden fazla, yaralı sayısının 10 bin’in üzerinde olduğu söyleniyor.
Ukrayna’ya bağlı Kırım özerk bölgesinin uluslar arası hukuk hiçe sayılarak Rusya’ya ilhakından bu yana, 20 binden fazla Kırım vatandaşının evlerini terk etmek zorunda kaldığı, 600 binden fazla Ukraynalı’nın da komşu ülkelere sığındığı basına yansımış bulunuyor.
MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Ukrayna Rusya sınırında devam eden çatışmalar sonucu yaşanan katliamlar ve Kırım’da yaşanan insan hakları ihlallerini kaygıyla takip ediyor, acımasız katliamları kınıyor, bölgede yaşanan katliamların bir an önce son bulması için Birleşmiş Milletleri, Avrupa Birliği’nin önde gelen devletlerini, Rusya ve Ukrayna devletlerini acil tedbirler almaya davet ediyoruz.
Ahmet TAŞ
MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı