Seminer/Panel/Konferans

12 EYLÜL ANILARI AĞLATTI

12 EYLÜL ANILARI AĞLATTI
12 EYLÜL ANILARI AĞLATTI

  

 

 

                                                                                                         

12 EYLÜL ANILARI AĞLATTI

                       12 Eylül 1980 Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı ve acı hatıralarla dolu darbe dönemidir.

           Memleketi kurtaracağım, kardeş kavgasına son vereceğim bahanesi ile hukuku ve millet iradesini hiçe sayarak ülke yönetimine el koyan eli kanlı silahlı kuvvetler darbecilerinin 1 milyona yakın vatandaşı fişlediği, on binlercesini vatandaşlıktan çıkarıp işinden, aşından edip vatan haini ilan ettiği, 1300’e yakın vatan evladını da sorgulamadan, yargılamadan katlettiği kanlı darbenin günüdür 12 Eylül 1980.

      Kayserimizde MAZLUMDER Kayseri şubesi, eli kanlı darbe döneminin işkence ile hukuksuzca hapislerde çürüttüğü, zamanın genç neslinden bugün hayatta olanlarına ulaşıp hatıralarını dinlemeye çalıştı.

        Bu dönemde ülkücü gençlik içinde yer alan ülkücü kuruluşlar davasında idam talebiyle yargılanıp 4,5 yıl hapis yatan, çileli bir ömür geçirerek bugünlere gelen Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi eski başkanı Hüseyin Kemal TÜRKMEN’i 12 Eylül döneminde yaşadığı çileli hayatı anlattırmak ve anılarını dinlemek için MAZLUMDER üye ve dostlarıyla bir araya getirdi.

           Hunat Kültür Merkezi konferans salonunda 1 saatten fazla süren programda TÜRKMEN, darbeciler tarafından evinden alınıp önce Kayseri cezaevi sonra Konya Dutlukır hapishanesi devamında Kayseri cezaevinde 4,5 yıl boyunca yaşadığı sorgulama, işkence, yargılama sonunda beraatle sonuçlanan darbe dönemi hatıralarını zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayarak paylaştı.

            Dinleyicilerin de ilgiyle takip edip zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı söyleşi programının sonunda Hüseyin Kemal TÜRKMEN, hem sorulara cevap verdi hem de 12 Eylül 1980 döneminde çektiklerini kaleme aldığı KARA GÜN romanını katılımcılar için imzaladı.

            MAZLUMDER Kayseri şubesinin 12 Eylül 1980 darbe döneminde yapılan zulümleri hatırlamak, üye ve dostlarıyla paylaşmak için düzenlediği söyleşi programına katılanlar programdan oldukça memnun kaldıklarını bildirerek MAZLUMDER’e o kanlı dönemi unutmayıp gündeme getirdiği için teşekkür ettiler.

                              MAZLUMDER Kayseri Basın Bürosu