Meclis İnsan Hakları'nı İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Çocuk İstismarı Alt Komisyonu, Çocuk Esirgeme Kurumları ve Rehabilitasyon Merkezleri'nde düzenleyecekleri baskın ziyaretlerle incelemelerde bulunacaklarını bildirdi.
Britanyalı York Düşesi Sarah Ferguson'un Saray Rehabilitasyon Merkezi'nde yaptığı gizli kamera çekimleriyle ilgili tartışmalar devam ederken, son günlerde sık sık çocuk istismarlarının gündeme gelmesi üzerine Meclis İnsan Hakları'nı İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Çocuk İstismarı Alt Komisyonu da, çalışma ve incelemelerini ilgili kurumlara haber vermeden yapma kararı aldı.
BASKIN ZİYARETLERİ " Alt Komisyon'da yapılan görüşmelerde, yurdun değişik yerlerindeki Çocuk Esirgeme Kurumları'na ve Rehabilitasyon Merkezleri'ne yapılacak haberli ziyaretlerin, komisyonun çalışmalarına herhangi bir katkıda bulunmayacağı görüşünün ağırlık kazandığı belirtilirken, üyelerin de önümüzdeki günlerde çocuk yurtlarına ve rehabilitasyon merkezlerine baskın ziyaretler düzenleyerek çalışmalarını sürdüreceği kaydedildi. Hangi illerdeki çocuk yuvaları ve rehabilitasyon merkezlerinin ziyaret edileceği, bu yönde kaç ziyaret gerçekleştirileceği konusunda henüz net bir kararın oluşmadığı bildirildi.
Çocuk İstismarı Alt Komisyonu'nun yapacağı incelemeler kapsamında, İngiliz York Düşesi Sarah Ferguson'un gizli çektiği görüntülerle gündeme gelen ve 759 engelli çocuğun kaldığı Saray Rehabilitasyon Merkezi'ne de gidilebileceği kaydedildi.
BİLGİ ALINMIŞTI " Çocuk istismarı konusunu yakın takibe alan Meclis İnsan Hakları'nı İnceleme Komisyonu ise, geçtiğimiz günlerde Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Başkanı İsmail Barış'ı dinleyerek çocuk istismarı ve Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez olayıyla ilgili ayrıntılı bilgi almıştı. Çocuk İstismarı Alt Komisyonu da önümüzdeki günlerde Hüseyin Üzmez olayını da yakın takip altında tutacak.
Taraf