01.06.2007, Diyarbakır
SİVİL VATANDAŞLARIN YAŞAM HAKKI İHLALİNİ KINIYORUZ
Bingöl'de Orman İşletme Şefliği'nden izinli olarak Çiçekdere Mevkii'nde ağaç kesen işçilerin üzerine PKK elemanları tarafından otomatik silahlarla ateş açıldığı ve açılan çapraz ateş sonucunda orman işçilerinden 4 kişinin olay yerinde yaşamını yitirdiği 4 işçinin de yaralandığı bildirilmektedir. PKK mensupları bir süre önce de Yaylıdere ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü'nün belirlediği alanlarda ağaç kesimi yapan iki işçinin örgütün ağaç kesimini yasakladığı gerekçesi ile kaçırmış, bir süre sonra serbest bırakmıştı.
Sivil yurttaşlara yönelik, toplumsal barışa hizmet etmeyen ve yaşam hakkını ihlal eden bu fiilleri kınıyor ve bu fiillerden vazgeçilmesi gerektiğini vurguluyoruz.
Türkiye'deki temel sorunların, şiddet dışındaki yöntemlerle çözümü hayati değer taşımakta olup, sivil alan hesaplaşma tahtası haline getirilmemeli ve bireylerin araç olamayacağı unutulmamalıdır.
Toplumsal barış için, herkesi insan haklarına riayet etmeye çağırmaktayız.
MAZLUMDER olarak, yaşam ve güvenlik hakkının korunması gerektiğini belirtir, yaşam hakkı ihlalinin gerçekleşmesini kınarız.
Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.
MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı
Av. Nesip YILDIRIM