Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 40 binden fazla Suriyeli mültecinin yaşadığı Ankara’nın Siteler bölgesinde 15 Haziran’da yapılması planlanan yıkım çalışmalarının durdurulması için MAZLUMDER olarak bir imza kampanyası başlattık.
Hiçbir önlem alınmadan tam da Ramazan öncesinde yapılacak bu yıkımlar sonucunda hâlihazırda savaş mağduru olan binlerce mülteci evsiz kalacak, savaştan sonra kurmaya çalıştıkları düzenleri yeniden bozulacak.
Mültecilerin Ramazan’da mağdur edilmemeleri ve onlara konaklama imkanı verilene kadar yıkımların durdurulması için Altındağ Belediye Başkanı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ’yi muhatap alarak Change.org’ta başlatılan Yıkımları Durdurun! #KardeşimiEvsizBırakma kampanyasına bir imzayla siz de destek olabilirsiniz.
13 Haziran Cumartesi (bu akşam) saat 20.30-21.30 arasında #KardeşimiEvsizBırakma tagiyle twitterda başlatılacak hastag çalışmasına vereceğiniz destekle de yetkililere çağrı yaparak binlerce insanın mağdur olmasına engel olabilirsiniz.
#KardeşimiEvsizBırakma demek için bir imza ve bir twit de sen at!