Ne yazık ki bayram süresince ülkemizin bazı bölgelerinde yaşanan toplumsal sorunlar yüzünden halkımız gergin bir bayram geçirmiştir.Balıkesir'in Altınova ilçesinde yaşanan adli bir olay yüzünden iki kişinin ölmesi üzerine halkın galeyana gelmesi ve akabinde ilçedeki Kürt ailelere ait ev, işyeri ve araçların tahrip edilmesine kadar uzanan provokatif hadiseler ancak güvenlik güçlerinin müdahalesiyle önlenebilmiştir.
Bu olayları çıkaran ve yönlendirenlerin arka planında Kürt-Türk çatışması çıkarmaya çalışan karanlık güçlerin bulunması kuvvetle muhtemeldir.Yine dün gece Hakkari-Şemdinli'deki askeri birliklere karşı yapılan saldırı sonucu 17 askerin hayatını kaybetmesi aynı şekilde ülkemizi kaosa sürüklemek ve etnik çatışmayı körüklemek isteyen şer odaklarının açık bir provokasyonudur.
Hem Balıkesir'deki olayları ve hem de Hakkari'de düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddetin hiçbir sorunu çözmek için kullanılacak meşru bir yöntem olarak kabul edilemeyeceğine ve tüm sorunlarımızın ancak diyalog ve barış yoluyla çözülmesinin mümkün olacağına inanıyoruz.
İlginçtir ki yaşanan son olayların aynı zamanda Ergenekon soruşturmasının devam ettiği günlere rastlaması sadece bir tesadüf olmasa gerektir. Türkiye'deki sorunların sivil siyasetle ve toplumsal diyalogla çözülmesini istemeyen çevrelerin terör ve şiddetten beslenen karanlık çevreler olduğuna şüphe yoktur. Dolayısıyla Kürt sorununu şiddet bataklığında iyice çözümsüz hale getiren güçler kimlerden oluşuyorsa Başörtüsü sorununu da çözümsüzlüğe sürükleyen çevreler aynı güçlerden oluşmaktadır. Bu oyunun bozulması için ise halkımızın gerçekleri görmesi ve siyasi iktidarın somut adımlar atması gerekmektedir.
Sadece Başörtüsü yasağının kalkması ile ülkenin özgürlük sorunlarının çözülmüş olacağına elbette inanmıyoruz.Fakat ulaştığı boyutlara bakıldığında ülkenin en yaygın ve sistematik hak ihlali konumundaki Başörtüsü yasağı kaldırılmadığı sürece diğer özgürlük alanlarında da bir ilerleme olmayacağını görüyoruz.Haklar ve özgürlükler bir bütündür ve parçalanmış özgürlüğün hiç kimseye yararı bulunmamaktadır.
Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu olarak tüm yasakların kaldırıldığı nice bayramlara kavuşabilmeyi umuyoruz.
Saygılarımızla...
Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu Adına
Selvet Çetin (MAZLUMDER Sözcüsü)