Siyasi Partilere Yönelik Provokatif Saldırılar Tüm Yönleriyle Aydınlatılmalı, Failler Cezalandırılmalıdır

17.06.2021 tarihinde saat 11 de, İzmir’in Konak ilçe merkezinde Halkların Demokratik Partisi'nin İzmir il binasına, Onur Gencer (27) isimli kişi tarafından silahlı saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz (38) öldürülmüş, saldırgan ise dün itibariyle tutuklanmıştır.

Saldırganın nefret suçu kapsamında ki provokatif eylemi ve bağlantıları tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır.

18.06.2021 günü saat 21 de, Adalet ve Kalkınma Partisi Hani İlçe Binasına yönelik molotofla bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Çıkarılan yangın esnasında olay saatinde parti merkezinde kimsenin bulunmadığı belirtilmektedir. Saldırıyla ilgili olarak, olayın faili olduğu belirtilen M.E. ve gözcü olduğu belirtilen Ş.B. isimli şahıslar yakalanmış, soruşturma sürdürülmektedir.

Toplumsal kaos çıkarmak niyetiyle yapıldığı düşünülen bu provokatif saldırılara en güçlü şekilde karşı durulmalı, amaçlanan çatışma zeminine karşı sağduyulu olmalıyız. Nefret söylemi niteliğinde, genelleme içeren suçlayıcı dilden herkes uzaklaşmalı, suiistimal zeminine ortam oluşturulmamalı, zalimler birlikte kınanmalıdır.

MAZLUMDER olarak;

- Yapılan saldırıları en ağır şekilde kınarız.

- Saldırıda öldürülen Deniz POYRAZ’a Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileriz.

- Provakatif bu saldırıların etkin bir şekilde soruşturularak, azmettiricileri dahil tüm yönleriyle aydınlatılmalı, tüm failler hak ettikleri cezalara çarptırılarak kamuoyu vicdanı adalet ile korunmalıdır.

- Saldırganların amaçladıkları kaos ve suistimallere karşı hep birlikte karşı çıkarak, herkesi sağduyulu olmaya çağırmaktayız.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2021-06-19