Rusya Suriye’deki Zulümleri Fosfor Bombaları İle Taçlandırıyor!!

Mazlum Suriye Halkı ve coğrafyası üzerinde yıllardır süren emperyalist oyun, pek çok zulmün kaynağı oldu. Hem bölgesel hem küresel güçler kendi politik ajandalarına 300 bini aşkın Suriyeliyi kurban etti. Milyonlarca Suriyeli; yerinden yurdundan oldu ve beraberinde insanlığın utanç levhaları olacak hak ihlallerine, işkencelere tanık olundu.

Kısa süre öncesine kadar rutinleşmiş haberler haline gelen, Suriye rejiminin; pek çok sivil yerleşim yerini, hastaneyi, okul ve benzeri yaşam alanlarını varil bombalarıyla vurup ağır can kayıplarına yol açması, yavaş yavaş yerini Rusya’nın desteğiyle daha teknolojik ve etkili zulümlere bırakıyor hale geldiği gözleniyor. Bunun son örneği, uluslarası anlaşmalar ile kullanılması savaş suçu olarak kabul edilen beyaz fosfor bombasının Rusya tarafından Rakka’ya atıldığı iddialarının uluslararası haber kaynaklarına yansıması oldu.

Bugüne kadar işlenen ve sıradanlaşan zulümleri adeta görmezden gelen Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni bu vesileyle tekrar göreve davet ediyor, mazlum Suriye Halkı’nın kanı üzerinden siyasi kavgalarını sürdüren tüm tarafları bir kez daha en ağır dille kınıyoruz.

Hüseyin SEVİM

MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı