ŞEMDİNLİ - ALTINSU (ŞAPATAN) İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELE İDDİALARINI ARAŞTIRMA RAPORU

Yerinde yapılan incelemeler ve uzun uğraşlar neticesinde hazırladığımız HAKKARİ İLİ ŞEMDİNLİ İLÇESİ ALTINSU (ŞAPATAN) KÖYLÜLERİNE KARŞI 5-7 AĞUSTOS 2017 TARİHLİ İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELE İDDİALARINI ARAŞTIRMA RAPORU bilgilerinize sunulur.

Bu tür vakaların tekrarlanmaması duasıyla bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyoruz...

Unutulmamalıdır ki insanları Adem(as)’dan dolayı “tin”, mü’minleri “din kardeşi”ilan eden inancımız; “haksız yere” öldürmeyi, insan onurunu ihlal eden işkence, iftira, kötü muamele ve tahkiri/aşağılamayı da haram kılmıştır.

Mensubu bulunduğumuz dinin temel değerleri; huzur ve sekinet yurdu olan meskenlerin dokunulmazlığını, gece yarısı kapıları kırarak evlerin içine dalıp mahremiyetlerin çiğnenmesini, önüne gelen kimseleri sorgusuz sualsiz darp ederek, insanları ailesinin ve çocuklarının yanında hakaret ederek aşağılamayı da yasaklamıştır.

MAZLUMDER hafızasında insanların nasıl kaçırılıp kaybedildiği, işkence ve kötü muamelenin dip yaptığı zamanlar canlı ve tazedir. Tekrar o karanlık günlere dönülmemesi için toplumun bütün kesimlerine görev düşse de, öncelikle devlet gerekli tedbirleri almak ve işkenceye sıfır tolerans sözünün gereğini yapmak zorundadır.

Bu vesileyle MAZLUMDER olarak tekrar hatırlatırız ki işkence hortlatılmaması gereken, her zaman herkese yönelebilecek, cezasızlıkla beslenen, insanlık dışı bir sapmadır.

Ramazan Beyhan

MAZLUMDER Genel Başkanı