MAZLUMDER'den Nijerya Büyükelçisine Açık Mektup

Sayın Ahmet ABDULHAMİD,

Nijerya Büyükelçisi

Nijerya ordusunun 12 Aralık Cumartesi günü Nijerya İslami Hareketine düzenlediği operasyonda yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, bine yakın Müslümanın öldürüldüğü, hareketin lideri Şeyh İbrahim Zakzaki ve eşi Melam Zinetin'in yaralı olarak Nijerya ordusu tarafından tutuklandığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. İslam dünyasını yakıcı bir ateş gibi saran mezhep temelli nefretin, maalesef Nijerya’da azınlıkta olan farklı mezhep mensuplarını yok etmeye dönük saldırıları motive etmekte olduğunu görüyoruz. Bu sorumsuz saldırganlığı kınıyor, faillerin bir an önce açığa çıkarılarak gereken caydırıcı cezaların verilmesini ve yaralı olarak tutuklanan Şeyh İbrahim Zakzaki, eşi Melam Zinet  ve arkadaşlarının bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Ahmet Faruk ÜNSAL

MAZLUMDER Genel Başkanı