Kamerun’daki İntihar Saldırılarını Kınıyoruz!

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Kamerun’da bir pazar yerinde gerçekleştirilen intihar saldırısını kınadı. İslam ülkelerinin sürekli şiddetle anılmasına yol açan bu eylemlerin son bulmasını isteyen Ünsal, tüm kuruluşları da şiddetin kaynağına dönüşen sorunların, barışçıl çözümü için inisiyatif almaya davet etti

Kamerun’un kuzeyinde Nijerya sınırına yakın Bodo köyünde 26 ocak 2016 tarihinde gerçekleştirilen intihar saldırılarında en az 30 kişi ölmüş, onlarca kişi de yaralanmıştır. Boko Haram adlı örgüt tarafından, köyün halk pazarında gerçekleştirilen bu saldırıyı MAZLUMDER olarak kınıyoruz.

Bir süre önce de Kouyape kasabasında bir camiye düzenlenen ve 12 kişi hayatını kaybetmesiyle gündeme gelen Kamerun’daki bu intihar saldırıları, Nijerya, Çad ve Nijer'i de içine alan bir bölgede gerçekleştirilen şiddet eylemleriyle birlikte düşünüldüğünde, sivil hayatı ciddi şekilde etkilemektedir.

Çok uzun yıllar boyunca hem doğal kaynakları hem de insani varlığı sömürülmüş Afrika kıtasının, bugün açlık, kuraklık ve yoksulluk dışında bir de bu şekilde şiddet ve çatışma ortamına sahne olması üzüntü vericidir.

Sorunların diyalog yerine silahla çözülmeye başladığı her yerde olduğu gibi, mezkûr bölge ülkelerinde yaşanan gelişmelerin de ağır bedelini yine siviller ödemektedir. İslam ülkelerinin sürekli şiddetle anılmasına yol açan bu tür örgütler ve eylemler, çatışmaların yaygınlaşması suretiyle dış müdahalelere zemin hazırlarken, diğer taraftan tüm maddi kaynakların uluslar arası savaş endüstrisi tarafından sömürülmesini de sağlamaktadır. Bu durumdan ne Müslüman halkların ne de insanlığın en ufak bir kazanımı olabilir. Bu olumsuz gidişatın bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz.

MAZLUMDER olarak, masum insanları hedef alan her türlü eylemi kınıyoruz. Kamerun yönetiminden, son saldırıları gerçekleştirenlerin ortaya çıkarılmasını ve adil yargılanmasını bekliyoruz. Tüm kuruluşları, şiddetin kaynağına dönüşen sorunların, kalıcı ve barışçıl yollardan çözümü için daha çok inisiyatif almaya davet ediyoruz.

Ahmet Faruk ÜNSAL

MAZLUMDER Genel Başkanı