28 Şubat sürecinde iki subayla ilişkideydim

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade veren, kamuoyunda "Cinci Hoca" olarak da bilinen Ali Kalkancı'ya 28 Şubat sürecine ilişkin sorular yöneltildiği öğrenildi. Kalkancı'nın savcılık ifadesinde Ergenekon soruşturmasının ardından çıkan haberler dolayısıyla 28 Şubat sürecinin arka planından haberdar olduğunu ve kendisine komplo kurulduğunu söylediği öğrenildi. Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü tanımadığını, televizyonlarda gördüğünü söylediği ileri sürülen Kalkancı'nın yalnızca iki subayla kredi konusunda ilişki kurduğunu anlattığı belirtildi.

Neye niyet, neye kısmet

Haramidere'deki fabrikasına yapılan operasyon sonucunda 2 milyon 122 bin adet Captagon hapı ele geçirildiği iddia edilen Ali Kalkancı'nın gözaltına alınma öyküsü de hayli ilginç. Operasyonun ardından aranan Ali Kalkancı'nın, Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'nde hakkındaki soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçeyle başvurarak ifade vermek istediğini belirttiği öğrenildi. Geçen çarşamba Cumhuriyet Savcılığı'na ifade vermek için gelen Ali Kalkancı, adliye yanındaki otoparka aracını park eder etmez Terörle Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

28 Şubat mağduruymuş
Gözaltı işlemlerinin ardından önceki gün Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarılan Ali Kalkancı'nın Ergenekon soruşturması kapsamında Cumhuriyet Savcılığı'na 28 Şubat sürecinde Veli Küçük'ten para aldığı yönünde bir ifade vermediği belirtilirken, Veli Küçük'ü de tanımadığını iddia ettiği kaydedildi. Fadime Şahin ve Seylan Soylu gibi kişilere ilişkin sorular yöneltilen Kalkancı'nın, o süreçte başından geçenleri ayrıntılı olarak anlattığı öğrenildi. Kalkancı'nın "28 Şubat sürecinde mağdur oldum. Mallarım yağmalandı. Topluma rezil oldum. Çok üzgünüm. Basında çıkan haberlerin ardından o süreçte bana komplo kurulduğunu öğrendim. Benim bu olaylarla hiç bir ilgim yok. Askerlerle tek ilişkim bir kredi işi dolayısıyla iki subayla görüşmüş olmamdan ibarettir" dediği öğrenildi.
Ergenekon soruşturması kapsamında savcılıktan serbest bırakılan "uyuşturucu madde imal etmek ve ticaretini yapmak" suçundan tutuklanan Kalkancı'nın operasyon sonucu ele geçen maddelerin uyuşturucu olup olmadığının raporla kesinleşmediği gerekçesiyle susma hakkını kullandığı ifade edildi.

02.03.09 Taraf

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2009-03-03